Strada Dobrogeanu Gherea 4

Ce poti sa faci pentru a opri sangerarea gingiilor?

Sangerarea gingiilor poate fi un semn al bolii parodontale sau al unei sensibilitati dentare cauzate de sarcina, menopauza sau pubertate. Atunci cand este continua si se manifesta si prin inflamatia gingiilor, este un semn ca trebuie sa ajungeti la un specialist. Uneori insa, sangerarea poate fi o reactie normala a danturii: de exemplu, atunci cand folosesti ata dentara pentru prima data. Atunci cand vorbim de o sangerare usoara a gingiilor, exista solutii pe care le puteti incerca acasa. Care sunt acestea?

Cauzele aparitiei sangerarii gingiilor pot fi multiple: de la igiena dentara deficitara, utilizarea atei dentare in mod agresiv, utilizarea unei periute cu peri foarte aspri sau ca reactie la administrarea unor medicamente. Repetam, acestea sunt solutii care functioneaza in cazul in care nu exista un inceput de boala parodontala.

Gheata

 Puteti folosi comprese reci sau un cub de gheata pe care sa il plimbati pe zonele cu probleme. Gheata reduce inflamatia si opreste sangerarea/

Apa de gura

 Apele de gura au efect antibacterian si pot preveni sangerarea gingiilor. Omoara bacteriile si reduc inflamatia. Apa de gura poate fi folosita si pentru reducerea riscului de aparitia a gingivitei.

Clateste gura cu un amestec de apa calda  cu sare

 Aceasta combinatie are efectul de a grabi vindecarea si de a opri sangerarea. Incalziti niste apa, in care puneti o lingurita de sare si clativi-va gura cu acest amestec, apoi scuipati. Puteti repeta de cateva ori pe zi sau ori de cate ori va recomanda medicul specialist

Pasta de turmeric

  Turmericul are un efect antibacterian si antiinflamator. Pasta de turmeric aplicata peste sonele cu probleme pot reducere sangerarea gingiilor si poate ameliora simptomele gingivitei.

Foloseste periuta de dinti potrivita

 In marea majoritate a cazurile, cauzele aparitiei sangerarii gingiilor este folosirea unei periute de dinti cu peri nepotriviti, peri care sunt prea duri. Daca ai gingii sensibile, foloseste o periuta pentru dinti sensibili si nu uita sa schimbi periutele o data la 3-4 luni.

Foloseste ata dentara

Atunci cand folosesti ata dentara, recomandam sa o folosesti fara a apasa sau a agresa spatiul dintre dinti/gingiile. Manuieste ata dentara usor.

Renunta la fumat

 Fumatul este unul din factorii care altereaza sanatatea gingiilor. Slabeste sistemul imunitar si implicit forta organismului de a lupta cu infectiile si bacteriile. Odata ce gingiile sunt afectate, intregului corp ii va fi greu sa se refaca.

In mod evident, cea mai sigura metoda de a diagnostica aparitia parodontozei si de a implementa un tratament eficient este de a ajunge in cabinetul stomatologic.

 

 

Top