Tratamente endodontice
Tratamentele endodontice sunt cunoscute sub denumirea de ”tratamente de canal” si vizeaza in mod special pulpa tesutului moale al dintelui, adica nervul. Tratamentele endodontice sunt cele care pot salva un dinte de la extractie.
Endodontia este ramura stomatologiei ce se ocupa cu prevenirea, diagnosticul si tratamentul afectiunilor datorate pulpei tesutului moale din interiorul dintelui, cunoscut sub denumirea de nerv. Cauzele afectiunilor ce tin de pulpa dintelui sunt multiple, iar extirparea nervului este solutia eficienta pentru a pastra dintele in cavitatea bucala.
Tratamentul endodontic presupune curatarea intregului sistem de canale din interiorul radacinii dintelui, pentru a trata infectia existenta, dar si pentru a preveni infectiile sau inflamatiile la nivelul tesuturilor invecinate. Materialele folosite in tratamentele endodontice sigileaza si nu permit reinfectarea. In urma tratamentelor, dintele ramane complet functional si este salvat de la extractie.
Pentru a identifica problemele dentare existente, dar si pentru a oferi un plan de tratament eficient, specialistii nostri folosesc microscopul dentar. Acesta faciliteaza:
- identificarea si tratarea canalelor suplimentare, canalelor calcificate
- refacerea tratamentelor de canal incorecte
- identificarea perforatiilor radiculare si sigilarea acestora
- vizualizarea si indepartarea acelor rupte din canale
- detectarea fracturilor radiculare.
Dupa identificarea problemelor la nivelul tesutului moale urmeaza curatarea canalelor si extirparea nervului. In urma acesto proceduri, dintele devine fragil, iar posibilitatea de a deveni casant creste. Pentru a elimina orice fel de risc sau situatie neplacuta, cum ar fi fracturarea dintelui tratat, specialistii nostri restaureaza coronar dintele, sigiland cu succes lucrarea.
Specialistii nostri recomanda tratarea dintelui bolnav si pastrarea lui prin tratamente ondodontice, pentru ca dintele natural, cu radacina naturala este mult mai benefic organismului decat un implant dentar.