Strada Dobrogeanu Gherea 4

Tratamente odontale

Tratamentele odontale sunt cele care restabilesc forma si structura initiala a dintelui, afectat de carii sau de alt tip de leziuni. Acest tip de tratament nu este unul dureros si are ca principal avantaj faptul ca foloseste tehnica bonding-ului dentar- materialul compozit se lipeste de dinte, redandu-i aspectul initial si functionalitatea. Pentru a evita tratamentele odontale, este necesar ca pacientul sa se prezinte la medicul stomatolog cel putin o data la 6 luni.

Odontoterapia este o ramura a stomatologiei care se ocupa cu tratarea leziunilor la nivelul dintilor, precum: fracturi, leziuni de uzura sau distrofii. Prin tratamentele odontale sunt restabilite forma si structura initiala a dintelui. Procedeul de lucru este unul nedureros si presupune umplerea spatiului ramas liber in urma curatarii dintelui cu un material compozit alcatuit dintr-un amestec de rasina si particule de sticla sau cuart.  Aceasta tehnica se numeste bonding dentar si protejeaza dintele de afectiuni ulterioare, asigurand si o foarte buna rezistenta in timp. 

Unul dintre principalele avantaje ale acestui tip de tratamente este faptul ca nuanta materialului  compozit folosit pentru obturatie este aceeasi cu a dintelui, ajutand la reintregirea aspectului estetic.

Pentru a depista la timp eventualele leziuni carioase si pentru a le trata eficient, este necesar sa va prezentați la un control stomatologic o data la 6 luni. Cu cat leziunea este descoperita mai devreme, cu atat cresc sansele de a pastra dintele vital. 

In tratamentele odontale, specialistii nostri folosesc diferite tipuri de lupe si diga. In fiecare caz abordat, aspectul estetic initial al dintelui este restabilit, prin respectarea  morfologiei dintilor.

Cazuri clinice

Galerie foto

Top