Strada Dobrogeanu Gherea 4

Profilaxia

Profilaxia este prima si cea mai importanta etapa pentru sanatatea si frumusetea dintilor. Profilaxia reprezinta prevenirea imbolnavirii dentare, dar si prevenirea complicatiilor in cazul afectiunilor deja existente. O buna igiena orala este importanta atat din punct de vedere estetic, cat si pentru starea generala de sanatate, evitand astfel problemele complexe precum caria, boala gingiilor, infectii, pierderea osului, boli de inima, rinichi,etc. Sedintele regulate de profilaxie previn aceste probleme si

ajuta la mentinerea unei bune igiene dentare.

In cadrul clinicii City Center Dental oferim urmatoarele servicii de profilaxie si de preventie dentara:

  • Indrumari personalizate privind:  procedurile de igiena orala corecte, complete si continue,utilizarea corecta a atei dentare, a periilor interdentare, a apei de gura, a dusurilor bucale, igienizarea lucrarilor protetice(fixe), a lucrarilor pe implanturi, a aparatelor dentare si corectarea obiceiurilor alimentare.
  • Controlul placii bacteriene: detectarea placii bacteriene cu ajutorul revelatorului de placa bacteriana, controlul halenei(a halitozei).
  • Detartrajul cu ultrasunete este o procedura care indeparteaza tartrul de pe dinti si de sub gingie fara  lezarea acestora. Acesta este necesar si persoanelor care poarta aparate ortodontice fixe
  • Air flow-ul reprezinta albirea dintilor indepartand coloratiile specifice nicotinei sau a unor factori alimentari.
  • Periajul profesional este necesar pentru a netezi suprafetele dentare si pentru a indeparta complet eventualele reziduri de placa bacteriana.
  • Fluorizarea dintilor. Remineralizarea smaltului este un tratament revolutionar noninvaziv si ajuta in tratarea si eliminarea “petelor able” de pe suprafata dintilor. Aceasta tehnica elimina durerea (fara a utiliza vreun anestezic) si nu necesita folosirea frezelor.

Stomatologia Laser

  • Herpes: aplicarea laserului pe vezicule herpetice ajuta la scaderea in intensitate a dureri caracteristice, vindecarea se produce in cateva zile si este eficient in episoadele recurate de herpes.
  • Aftele bucale: ajuta la reducerea durerii si poate preveni aparitia lor in aceeasi zona.
  • Hipersensibilitatea dentinara se adreseaza persoanelor care sufera de sensibilitate dentara sau la stimuli.
Top