Strada Dobrogeanu Gherea 4

Aparate dentare copii

Aparate dentare copii - Medicii dentisti de la City Center Dental Clinique recomanda ca prima evaluare ortodontica a copilului sa aiba loc pana in varsta de 7 ani, cand dintii temporari incep sa fie inlocuiti de cei permanenti.

Este foarte posibil ca in functie de modul in care erup dintii permanenti, cel mic sa aiba nevoie de un consult ortodontic amanuntit.

Cand este necesara montarea unui aparat dentar la copii ?

In urma acestui consult, medicul specialist ortodont poate identifica potentialele probleme de eruptie a dintilor definitivi, dar si cele de dezvoltare a arcadelor dentare precum si a oaselor fetei.

In cadrul aceluiași examen ortodontic, specialistul poate stabili daca muscatura copilului este corecta si daca exista posibilitatea corectarii unor defecte de vorbire generate de pozitia incorecta a dintilor.

In functie de rezultatul consultului detaliat, medicul specialist poate recomanda montarea unui aparat dentar pentru redresarea tuturor problemelor identificate

Există mai multe tipuri de aparate dentare copii:

  • Aparate dentare fixe (metalice, ceramice, safir, WildSmiles), care nu se îndepărtează decât de către medicul ortodont, adaptate atât copiilor cât și adulților
  • Aparate dentare mobile, recomandate în cazurile de corecții mai puțin severe, în special copiilor cu dentiție de lapte sau mixtă. Acesta se dă jos în timpul mesei, și trebuie purtat minim 20 de ore pe zi.
  • Invisalign, recomandat în special adulților, sub formă de gutieră transparentă, dură.
  • Extraorale, care corecteză osul maxilar în ansamblul său.
  • Aparate linguale „incognito”, purtate în spatele dinților și deci invizibile, proiectate pentru corectarea malpoziților dentare.
  • Aparate dentale funcționale, adaptate copiilor cu dentiție de lapte, care corectează ticurile periculoase pentru sănatatea cavității bucale, cum ar fi suptul degetului sau rosul unghiilor.

Având în vedere complexitatea și durata unui tratament ortodontic, acesta în mod cert este o investiție pentru o viață, o viață mai frumoasă și mai zâmbitoare!

Top