Strada Dobrogeanu Gherea 4

Cât de periculoase sunt radiografiile dentare?

Orice pacient care ajunge în clinica noastră are un set prestabilit de întrebări, legat de modul în care procedurile sau tehnicile folosite îi afectează sănătatea. Una dintre aceste întrebări, pe care specialiștii noștri le primesc frecvent, este legată de radiografiile dentare și de cât de mult pot afecta starea de sănătate. Dacă acestea sunt nocive sau nu, puteți afla citind materialul de mai jos.

Datorită evoluției tehnologice, radiografiile dentare, folosite pentru evaluarea problemelor stomatologice,  sunt cele mai puțin nocive, și asta pentru că timpul de expunere este redus, iar cantitatea de radiații este foarte mică. O radiografie dentară utilizează cu 80% mai puține radiații decât toate celelalte, timpul de expunere fiind între 6-9 secunde. Drept urmare, realizarea radiografiilor dentare nu afectează în niciun fel starea de sănătate.

Ce sunt radiografiile dentare?

Radiografiile dentare se folosesc pentru evaluarea problemelor stomatologice ale pacientului, în timpi foarte reduși. Radiografia dentară este o imagine a țesutului dur, obținută cu ajutorul razelor X, raze care pot penetra și pot fi absorbite de țesuturile organismului.

Procedura ajută medicul specialist să observe ceea ce nu poate fi observat cu ochiul liber(cariile interdentare, cariile secundare, fracturile dentare). Prin identificarea rapidă a problemei dentare, specialistul poate recomanda un tratament corespunzător.

Cât de mult afectează?

Doza de radiații în cazul radiografiei dentare oscilează între 5 și 30 microsivert, o cantitate foarte mică, insesizabilă pentru organism.  Prin comparație, ne iradiem mult mai mult folosind cuptorul cu microunde sau prin ingerarea apei de la robinet. Potrivit cercetărilor, absorbim în medie  50 microsievert într-un an de zile.

Radiografia dentară poate deveni periculoasă NUMAI în cazul în care nu este efectuată de un specialist, așa că recomandarea noastră este să alegeți foarte bine clinica sau cabinetul unde efectuați această procedură.

La City Center Dental Clinique, puteți beneficia de următoarele servicii pe parte de radiografii dentare:

  • Radiografii dentare retroalveolare
  • Radiografii panoramice
  • Radiografii ortodontice (teleradiografii)

Pentru programări și detalii, puteți apela numărul  0733007333. Specialiștii noștri sunt pregătiți să răspundă oricărui tip de întrebări

Top