Strada Dobrogeanu Gherea 4

Coroane dentare

Coroana dentara este partea vizibilă a dintelui.
Diferențiem două tipuri de coroane dentare: naturală şi artificială.
Coroana dentara naturală este exact ceea ce suntem obişnuiți să vedem in gura noastra şi are rolul de a efectua funcția de bază a dintelui, adică prelucrarea si mestecarea alimentelor. Pentru aceasta, coroana trebuie să aibă o rezistență şi duritate maximă.

Coroana dentară artificială este utilizată în stomatologie si este realizata din diferite materiale special pentru a înlocui coroana naturală, care ia forma şi o înlocuieste, pentru a restabili dinții funcționali si estetici afectați sau pentru acoperirea cu un implant potrivit. Medicina modernă vă permite să corectați coroanele dinților deteriorați ,adăugarea din cazul lipsei și înlocuirea acestora cu coroane artificiale oferind rezultate maxime.

În clinica noastră recomandăm coroane dentare pacienților care au nevoie de o creştere a rezistenței dentare și a esteticii dentare superioare.
Materialele din care sunt realizate coroanele dentare sunt de cea mai în altă calitate.Ceramica este materialul ales - suportul este zirconiu, ceramică, zirconiu intergral – totul în funcție de situația clinică.
Coroanele dentare artificiale sunt cele mai bune soluții pentru a reconstitui si crea in mod rapid un zâmbet natural şi frumos.

Pe măsură ce progresezi
După plasarea unui dinte temporar, proiectam si construim  coroana dentară artificială care va fi cimentată după un test esteticsi functional. Coroana dentară este, de asemenea, o măsură preventivă importantă pentru a preveni fractura unui dinte deteriorat prin imbunătațirea funcției si a esteticii acestuia. Spre deosebire de o simpla reconstructie, coroana dentară acoperă complet dintele imbracandu-l si devine noua suprafață a dintelui.

Avantajele coroanei dentare

  1. Restabilește forma originală și estetica dintelui
  2. Protejează dinții deteriorați
  3. Permite îmbunătățirea funcțională a dinților
  4. Asigură stabilitate și permanență
  5. Permite redobândirea naturală a culorilor și a  unui înalt nivel estetic .

 

Coroana dentară provizorie
Funcția principală a coroanei dentare temporare este aceea de  a preveni posibilele deteriorări ale dinților afectați. În gura noastră,chiar daca nu ne dam seama ,sunt prezente schimbări continue. Unele apar pe termen lung, altele sunt stimulate de mișcări bruște aleatorii.Cu această tehnică este posibil să se permită timpul necesar pentru a rezolva noile elemente fără traume până la poziționarea finală.

Top