Strada Dobrogeanu Gherea 4

Tehnologie și inovație în serviciul zâmbetului tău

Dacă aveți un dinte afectat (o fractură sau carii profunde) sau inflamat, nu ezitați să contactați medicii noștri calificați în specialitatea în endodontie.
Datorită celor mai avansate tehnici de diagnostic și terapie endodontică și a celei mai recente generații de instrumente, cum ar fi instrumentele radiografice 3D și lentile optice, tratamentul endodontică este nedureroasă prin care se evită extracția dintelui afectat, menținându-și funcția de mestecat.
Endodonția dentară este specialitatea care stă la baza stomatologiei, de la terapiile odontale, la protetica pana la parodontologie. Îngrijirea endodontică  asigură rate ridicate de succes, precum și o bunăstare și sănătatea nou-dobândita.

Când trebuie utilizat tratamentul endodontic?
În prezența simptomelor de inflamație, cum ar fi:

  • durere la percutie
  • durere în timpul mestecării
  • umflatura, absces
  • sensibilitate la cal /rece
  • durere la nivelul gingiilor și a ganglionilor limfatici

 

Medicul endodont trateaza canale radiculare devitalizand dintele, eliminând nervul dentar de-a lungul întregii lungimi a rădăcinii și efectuand ulterior o obturatie sau o umplere a canalului tratat. Acest lucru pentru a preveni ca bacteriile sa găseasca un teren fertil pentru a prolifera și inflama pulpa, poate ajunge la os și poate provoca infecții.

Pulpita dentară
Endodonția dentară se ocupă de diagnosticul și terapia îndepărtării pulpei dentare, adică țesutul prezent în rădăcina dintelui (endodont).
Dacă observam cu atenție la dinte, găsim smalțul, stratul care acoperă coroana dentara, în partea exterioară și superficială.Smalțul este urmat de dentină (care susține coroana dentară) și de pulpă, care este țesutul moale pe care intervenim prin  tratamentul endodontic.
În pulpă există vase de sânge, țesut nervos și țesut conectiv, iar din pulpă se dezvoltă țesutul dur al dintelui în timpul dezvoltării și creșterii individului. Pulpa se extinde de la coroană pana la vârful rădăcinilor, unde se conectează cu osul.

Etapele tratamentului endodontic
Tratamentul endodontic este o practică relativ simplă, rapidă și fără stres pentru pacient.

  • după o anestezie locală pentru a neutraliza durerea, vom continua cu reconstrucția temporară a coroanei dentare - dacă este foarte afectata  - pentru a elimina cariile fără a sacrifica pereții cavității dintelui
  • câmpul de operare este izolat de o foaie de latex perforata din care ies dinții interesați de operație (diga dentara) medicul deschide camera pulpara și localizeaza canalul radicular
  • porțiunea de pulpă infectată este îndepărtată și apoi forma pereților este creată pentru a se adapta sigilării  canalelor radiculare(umplerea canalului radicular)
  • dintele este astfel pregatit pentru urmatoarea etapa de reconstructie si protezare(imbracarea dintelui cu o coroana)

Top