Strada Dobrogeanu Gherea 4

Sistemul de ancoraj palatinal Benefit

Sistemul de ancoraj palatinal Benefit

Mini-implanturile sunt un tratament ortodontic frecvent folosit astăzi datorită faptului că este minim invaziv, versatil și are un cost convenabil.

În prezent, procesul alveolar este locul preferat de inserție pentru mini-implanturile ortodontice. Însă din cauza calității variabile a osului și a riscului de contact cu rădăcina, rata de supraviețuire a implanturilor din creasta alveolară are nevoie de îmbunătățiri.

Alte regiuni, cum ar fi partea anterioară a palatului sunt mult mai potrivite pentru amplasarea dispozitivelor temporare de ancoraj, din cauza calității țesutului osos, eliminându-se riscul de afectare a rădăcinii dentare, în timp ce implanturile nu mai stau în calea mișcării dinților. Procedurile astfel devin mai simple și se pot trata cazuri care erau considerate dificile sau imposibile.

Sistemul Benefit este o nouă generație de mini-implanturi cu abutmenturi inter-schimbabile, care a fost dezvoltat pentru a creea posibilitatea unui ancoraj de calitate. Pentru a cupla două mini-implanturi se folosește o placă Beneplate, care este disponibilă cu două lungimi diferite. Pentru legătura cu aparatul ortodontic se folosesc fire de oțel de 1,1,mm sau 0,8mm ori un suport de oțel.

 

Sistemul Benefit de mini-implanturi ortodontice în combinație cu Beneplate extinde opțiunile de ancoraj scheletal și reduce rata de eșec într-un mod semnificativ. Inserția și extracția sunt proceduri minim invazive. Ortodontul poate plasa șuruburi singur și le poate încărca imediat. De obicei, aceste șuruburi pot fi scoase fără anestezie. Bolta palatină în partea anterioară este regiunea preferată de inserție, din cauza calității țesutului osos și rata joasă de instabilitate a minișuruburilor. Mucoasa atașată acolo are o prognoză mai bună decât cea din alte zone, și nu există riscul de a afecta dintele. În mandibulă, miniplăci ca Bollard sau Mentoplate sunt recomandate pentru tratamentul ortodontic.

 

Datorită unei calități și a unei cantități osoase foarte bune, palatul în partea anterioară este locul preferat de inserție a mini-implanturilor. Dacă pacientul nu dorește anestezie injectabilă, minișuruburile pot fi plasate folosind doar anestezic local.

La pacienții adulți, o incizie cu adâncimea de 2-3 mm trebuie efectuată datorită densităților osoase foarte mari. La copii și adolescenți cu mineralizare osoasă relativ scăzută, acesta nu este necesară.

Se introduc mini-implanturi cu diametrul de 2 mm sau 2,3 ​​mm și lungimi de 9 mm (anterior) și 7 mm (posterior), ceea ce asigură cea mai bună stabilitate.

După efectuarea de studii clinice, sistemul Benefit aduce soluții inovatoare pentru distalizarea și mezializarea molară, intruziunea și extruziunea molară, asimetrii și malocluzii.

Sistemul este compus din doua părți: implantele Benefit și componentele de ancoraj.  

Implantele Benefit se deosebesc de mini-implantele clasice prin faptul că au o o gaură interioară cu filet și astfel se pot folosi abutmenturi pentru a ancora diferite aparate ortodontice de implante. 


 

Top